Míša roláda


"Míša roláda aneb tak jsme zase pekly"

Honila nás mlsná, tak jsme se rozhodly přidat nějaký ten povedený recept. Ryze letní chuť zmrzliny Míša v podobě rolády. Vřele doporučujeme!

Na těsto potřebujete:
        
5 vajec
               
120 g cukru krupice
              
3 lžíce oleje
               
3 lžíce vlažné vody
              
100 g polohrubé mouky                                
              
prášek do pečiva
              
2 lžíce kakaa
               
pečící papír              

Na krém si nachystejte:

250 g měkkého tvarohu                                 
              
100 g moučkového cukru                        
              
1 vanilkový cukr
250 ml smetany na šlehání
100 g másla                                   
  
              
                   
     


Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme olej s vodou.


Promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.



Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, kde ho rovnoměrně rozetřeme.



Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 12 minut - vyzkoušíme špejlí. Těsto musí zůstat pružné, nesmíme ho přesušit, aby se nelámalo při rolování. Po vyndání z trouby plát i s pečícím papírem srolujeme a necháme zchladnout.





Během chladnutí rolády si připravíme krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak vmícháme tvaroh a nakonec i dotuha vyšlehanou smetanu.


Po zchladnutí roládu rozbalíme, opatrně sundáme pečící papír a potřeme ji krémem (část si ponecháme na potření vrchní vrstvy) a opět pevně zavineme. Potom potřeme i povrch rolády a dáme do chladna ztuhnout a proležet.



Po ztuhnutí roládu pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany, nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření (jako my),  kterou jsme vymíchali s kouskem tuku.



Podáváme s kafíčkem nebo jen tak :-)


Dobrou chuť !










                           

Žádné komentáře:

Okomentovat