"Míša roláda aneb tak jsme zase pekly"
Honila nás mlsná, tak jsme se rozhodly přidat nějaký ten povedený recept. Ryze letní chuť zmrzliny Míša v podobě rolády. Vřele doporučujeme!
Na těsto potřebujete:
5 vajec
|
|
120 g cukru krupice
|
|
3 lžíce oleje
|
|
3 lžíce vlažné vody
|
|
100 g polohrubé mouky
|
|
prášek do pečiva
|
|
2 lžíce kakaa
|
|
pečící papír
Na krém si nachystejte:
250 g měkkého tvarohu
|
|
100 g moučkového cukru
|
|
1 vanilkový cukr
|
|
250 ml smetany na šlehání
|
|
100 g másla
| |
|
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme olej s vodou.
Promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, kde ho rovnoměrně rozetřeme.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 12 minut - vyzkoušíme špejlí. Těsto musí zůstat pružné, nesmíme ho přesušit, aby se nelámalo při rolování. Po vyndání z trouby plát i s pečícím papírem srolujeme a necháme zchladnout.
Během chladnutí rolády si připravíme krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak vmícháme tvaroh a nakonec i dotuha vyšlehanou smetanu.
Po zchladnutí roládu rozbalíme, opatrně sundáme pečící papír a potřeme ji krémem (část si ponecháme na potření vrchní vrstvy) a opět pevně zavineme. Potom potřeme i povrch rolády a dáme do chladna ztuhnout a proležet.
Po ztuhnutí roládu pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany, nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření (jako my), kterou jsme vymíchali s kouskem tuku.
Podáváme s kafíčkem nebo jen tak :-)
Dobrou chuť !
|
| |
Žádné komentáře:
Okomentovat