Halloweenské pečení aneb pojďte se bát...
Tak jsme po dlouhé době oprášily zástěry a rozhodly se zpestřit si Halloween (nebo chcete-li Dušičky) netradičním pečením.
Chtěli jsme něco sladkého, pak zase slaného, něco veselého, něco strašidelného a po několika baňkách letošní hruškovice na kuráž vzniklo tohle:
Pizza strašidla
Na 1 placku potřebujeme: 125g hladké mouky, 10g droždí, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce oleje, 80ml vlažné vody.
Do mouky uděláme důlek, do kterého dáme droždí.
Droždí posypeme troškou moučkového cukru a zalijeme
trochou vlažné vody, necháme vzejít a pak přidáme ostatní
ingredience a vypracujem těsto. To necháme cca. 20 min. kynout.
Omáčku zvládla bravurně moje šikovná kolegyně kritička a odborník nejen přes kávu ( :-D) ) už doma.
Omáčka: rajčatové pyré smícháme s nasekanými čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, saturejka). Bylinky můžeme použít i sušené. Utřeme jeden stoužek česneku a přidáme do omáčky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni minimálně půl hodiny. Pokud by byla omáčka kyselá, můžeme ji popřípadě mírně osladit cukrem.
Ve zdobení jsme se fakt vyblbly. Můžete zkusit mumie s očima, pavoučí sítě i s mým nepřítelem číslo jedna...
Pečeme na 180° asi 20 min.
Skořicové sušenky
Na skořicové sušenky potřebujete: 100 g másla, 1 vejce, prášek do pečiva, 250g hladké mouky, 120g cukru moučky, 10 g skořice a pro zlepšení chuti jsme tam přidaly i med.
Všechno pěkně smícháte, uděláte těsto a to šoupnete alespoň na půl hodiny do lednice. Vyválíte plát a vykrajujete dle libosti.
Po 8 minutách a 160° Vám vznikne tohle:
Chuťově připomínají sušenky Lotus, které Vám naservírují v každé lepší kavárně. Můžeme jenom doporučit!
Žádné komentáře:
Okomentovat